chrome firefox opera safari iexplorer

Руслана покаже нову культуру вболівання на основі гуцульських коломийок

27 квітня 2012 о 08:26

З 27 квітня до 3 червня відбудеться всеукраїнський тур «Вболівай з найкращими» за участю співачки Руслани.

Тур пройде одинадцятьма містами України і стане унікальним та видовищним масовим заходом, участь в якому зможе взяти кожен бажаючий.

«Просто на очах у всіх зародиться нова культура вболівання і новий стиль масового шоу», – наголосила співачка під час прес-конференції у Києві.

Мета туру – підтримати культуру вболівання в Україні напередодні ЄВРО-2012.

Спеціально до туру Руслана підготувала масове концертне шоу – новий «електронний» стиль, поєднаний з етнічними слов’янськими речитативами.

Майбутнім вболівальникам співачка запропонує гру-анімацію, яка, на її переконання, допоможе в Україні сформувати нову культуру вболівальння, потужнішу, ніж в Європі чи США.

"У давніх хороводах, плясках і навіть літургіях я знайшла нові для музики слов’янські елементи. В альбомі я використала мотиви Глинки, Чайковського, Мусоргського, Рахманінова, відомі танці «Циганочка», «Яблучко», «Сиртакі». Головна пісня «Давай, грай!» несе в собі наш вигук «Ого! Ого!», який резонує в Україні сильніше, ніж європейське «Оле-оле!». Саме тому новий альбом я назвала «Ейфорія», – зазначила Руслана.

«Наше ноу-хау полягає в тому, що ми не беремо жодного чужого звуку чи ритму, нічого не буде повторено. Усі рухи, такт, звучання взяте з гуцульських коломийок, українських етномотивів і до класичної музики. Важливо, що все це наше рідне, своє, єдине, що ми зробили — поєднали і надали сучасного вигляду», — додала вона.

Усі 11 міст змагатимуться за право продемонструвати найгучніше шоу масового вболівання — для цього аудиторію кожного концерту будуть заміряти спеціальними пристроями. Місто-переможець буде залучено в новому «футбольно-анімаційному» кліпі Руслани.

Під час свята на території спецмайданчика будуть розташовані ігрові зони з технологічними інсталяціями. У змаганнях можна буде вибороти цінні призи, серед яких – сертифікат на два квитки на матчі ЄВРО.

Стартує тур у м. Кіровоград 27 квітня о 19.00 на площі Кірова!

Джерело: УНН
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути