chrome firefox opera safari iexplorer

До Євро в Україні облаштують ще 2 вертолітні майданчики

20 квітня 2012 о 09:48

Житомирській області на час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу облаштують два вертолітні майданчики і розгорнуть 23 пункти швидкої медичної допомоги.

Як повідомили в Головному управлінні інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації з посиланням на губернатора області Сергія Рижука, в області триває підготовка інфраструктури до Євро-2012.

З його слів, під час проведення фінальної частини Євро-2012 на території області будуть розгорнуті пункти тимчасового базування швидкої допомоги.

«На трасі Київ-Чоп їх буде 12, на трасі Київ-Ковель — 11. Ці пункти, розташовані на базі ФАПів та сільських амбулаторій, почнуть працювати з 25 травня цього року. На дорогах будуть відповідні дорожні покажчики. Служби МНС облаштують два вертолітні майданчики в Червоноармійському та Новоград-Волинському районах для термінового перевезення постраждалих в разі виникнення такої необхідності», — зазначив Рижук.

На його думку, область має належним чином підготуватися до чемпіонату. "Ця робота включає в себе цілий спектр питань – від безпеки руху та екологічного контролю до системи заходів з попередження виникнення надзвичайних ситуацій", — зазначив Рижук.

По території Житомирської області проходять магістральні автодороги Київ-Чоп (протяжністю 192 км), Київ-Ковель (166 км), а також траси на Бердичів, Любар, Овруч (до кордону з Білоруссю). На їх облаштування з бюджетів різних рівнів виділено 159,7 млн грн, що на 16 млн більше, ніж у минулому році. Наразі дорожні служби ліквідовують ямковість та інші деформації дорожнього полотна.

Крім того, в області під час проведення Євро-2012 буде створено 28 пунктів гостинності і кілька фан-зон.

Раніше, в березні повідомлялося, що на зміцнення берегів Дніпра біля вертолітного майданчика в селі Пекарі під Каневом витратять понад 27 млн ​​грн.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути