chrome firefox opera safari iexplorer

До президентських виборів у Донецьку побудують метро

18 квітня 2012 о 17:58

Державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» починає роботу над проектом донецького метрополітену, який буде будуватися наземним способом.

Про це президентові України Віктору Януковичу доповів віце-прем'єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомляє президентська прес-служба.

«Ми створили в міністерстві департамент наземних метрополітенів, і зараз „Укрзалізниця“ приступає до проектування донецького метрополітену, який буде побудовано відкритим способом», — сказав віце-прем'єр-міністр після зустрічі з президентом.

Він додав, що йдеться також про відповідні проекти щодо подальшого розвитку Дніпропетровського і Харківського метрополітенів.

За словами Колеснікова, реалізація проекту у Донецьку повинна початися не пізніше березня наступного року. «Стоїть завдання відкрити першу лінію (метро) не пізніше грудня 2014 року», — сказав віце-прем'єр.

Будівництво метро в Донецьку почалося у 1990-х роках, проте неодноразово заморожувалося.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути