chrome firefox opera safari iexplorer

В українських містах-мільйонниках з'явитися наземне метро

13 вересня 2012 о 11:07
Віце-прем'єр — міністр інфраструктури Борис Колесніков в США вивчає досвід будівництва наземного метро.
Україна вивчає досвід інших країн з приводу будівництва наземного метрополітену. Про це сказав віце-прем'єр — міністр інфраструктури Борис Колесніков журналістам у Вашингтоні, де він вивчає досвід будівництва наземного метро.

«Якщо брати до уваги компонент ціна і якість, то звичайно, для всіх українських міст, які мають метрополітен або намагаються його побудувати, відкрите метро набагато економічніше, простіше й ефективніше в управлінні», — сказав Колесніков, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Віце-прем'єр поінформував, що на сьогоднішній день відкрите метро вже проектується в Донецьку, вивчається можливість проведення такого метро в районах Києва, Харкова і Дніпропетровська, де немає історичних будівель. Крім того, за словами Колеснікова, такий зручний і швидкий вид транспорту необхідний і іншим містам, наприклад, Львову в контексті підготовки до Олімпіади, а також Одесі через складну геологію місцевості.

«Немає сенсу вести метро під землю, адже в 2,5 рази дешевше вести відкритим способом. По суті справи за 1 км підземного метро можна побудувати 3 км наземного. Тобто, будь-який мільйонник сьогодні може використовувати цей досвід», — пояснив міністр інфраструктури.

За словами Колеснікова, українську сторону при вивченні цього питання найбільше цікавить функціонування наземного метро в умовах снігопаду, які характерні регіону. «Щодо захисту від снігу ми отримали попереднє розуміння, сьогодні дуже важливо врахувати всі зауваження американських фахівців. Послуги американських консалтингових компаній в плані захисту від снігу будуть для нас дуже корисні», — підкреслив він.

Також віце-прем'єр висловив важливість використання при будівництві метрополітену продукції українських виробників. «Дійсно ми можемо використовувати продукцію чорної металургії та українського машинобудування для створення відкритого метрополітену. Тут буде використано максимальну кількість вітчизняних матеріалів», — запевнив Колесніков.

Також він висловив сподівання, що провідні компанії розгорнуть виробництво рухомого складу в Україні, що дасть можливість закуповувати вагони безпосередньо в країні.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути