chrome firefox opera safari iexplorer

До Великодня у Києві відкриється виставка авторської писанки

09 квітня 2012 о 16:35

Напередодні світлого свята Пасхи у столиці відкриється великодня виставка авторської писанки Христини Гевко.

10 квітня о 16:30 кияни та гості міста зможуть потрапити на її відкриття в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара».

Христина Гевко народилася у місті Золочів на Львівщині. Писанкарство, якому її навчила мама, ще змалку стало сімейною традицією та переросло в постійне захоплення, можливість висловлюватися оригінально і творчо.

За роки навчання Христини у Києво-Могилянській академії писанкарство стало для неї не лише художнім самовираженням, але й символом її національної самоідентифікації та містком до древніх традицій наших предків.

Це надихнуло майстриню на проведення численних приватних та публічних майстер-класів, зокрема, в Києво-Могилянській академії та Золочівському економічному ліцеї і, зрештою, на персональну виставку робіт.

Виставка, яка відкривається до Великодніх свят у Музеї Івана Гончара, розкриє творчі таємниці молодої писанкарки.

Відвідувачі зможуть побачити один із аспектів життя наших далеких пращурів і, водночас, познайомитися з проявами нового бачення цього прадавнього мистецтва. Адже писанка – не лише музейний артефакт, але й необхідний і доступний кожному українцеві шматочок нашої культури. Зрештою, писанкарство цікаве, неординарне й захоплююче заняття, в якому кожен віднайде щось своє, оригінальне і створить абсолютно нове й самобутнє.

До речі, вхід на відкриття виставки вільний.

А діятиме вона до 29 квітня щодня, крім понеділка та останнього вівторка місяця, з 10:00 до 17:30.

Ціна квитка для дорослих становитиме 15 грн., а для дітей та пенсіонерів – 3 грн.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути