chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкриється «канарська виставка»

26 червня 2011 о 15:03

Посольство Іспанії в Україні представляє виставку «КАНАРИ. РІДНІ ПЕЙЗАЖІ», яка відбудеться в рамках плану Семиріччя наукових та культурних інновацій, запровадженого урядом Канарських островів.

Відкриття заходу відбудеться 29 червня 2011 року о 19:00 у Центрі Сучасного Мистецтва «М17» (вул. Горького 102-104, Київ) за участю музичної групи з Канар «Терекітетап».

Ця екзотична виставка складатиметься із 36 робіт двох канарських митців: фотографа Польдо Себріана та художниці Руфіни Сантани.

У своїх роботах Себріан з точністю відображає величність природи завдяки контрасту чорного та білого кольорів, у той час коли Сантана використовує живі кольори для відтворення золотавого, наче підсмаженого, піску, зелені рослинності, червоного вогню та синіх морів.

Ця виставка є візуальною та поетичною подорожжю різними куточками островів, їхніми традиціями, культурою, навколишнім середовищем, народом, через два різних погляди, які відкривають глядачам магію Канарських островів.

Роботи супроводжуватимуться віршами письменників та поетів родом з Канарських островів, а саме Іоланди Солер, Пінто роте, Педро арсіа Кабрери та інших.

Виставка працюватиме до 31 липня.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути