chrome firefox opera safari iexplorer

Хотинська фортеця готується до історичного фестивалю

13 квітня 2012 о 09:03

В Чернівецькій області розпочався туристичний бум у зв’язку з проведенням у Хотинській фортеці з 29 квітня по 2 травня Міжнародного фестивалю «Середньовічний Хотин».

У самому Хотині на дні проведення фестивалю усі готельні номери заброньовані, більше того, значно попит зріс і на інші чернівецькі готелі, пише «Молодий буковинець».

«Після двох фестивалів «Битва націй» у Хотині значно збільшилася кількість туристів, — зауважує директор Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця» Михайлина Любомир. — Мені відомо, що у двох хотинських готелях уже заздалегідь немає вільних місць на момент проходження фестивалю. Відтак, хотинчани готуються приймати туристів у своїх приватних садибах, а на подвір'ях можна буде залишити транспорт. Більше того, для туристів буде створене наметове містечко (у районі стадіону міста Хотин). Тут можна буде орендувати намет чи скористатися своїм. Поряд будуть організовані вбиральні, місця для багаття та місця для вмивання».

На час проведення «Середньовічного Хотину» місцева влада потурбується про спеціально організований рух транспорту, а також про велику автостоянку під охороною.

Також у Хотині буде розміщена велика кількість «харчових точок». Біля фортеці буде діяти 25 пунктів харчування, на території самої фортеці – близько чотирьох. «Цього буде достатньо, щоби нагодувати велику кількість туристів», — вважає керівництво заповідника.

Про фестиваль

Нагадаємо, фестиваль «Середньовічний Хотин» відбудеться замість фестивалю «Битва націй» . Організатори обіцяють, що нове дійство буде набагато видовищнішим. Сама ж «Битва націй» відбудеться у Варшаві.

У програмі «Середньовічного Хотина»різні видовища та історичні реконструкції: кінний і піший турнір, масові битви, бої один на один на різних зброях і культурна програма. Ви зможете побачити як європейських воїнів, так і учасників в обладунках і костюмах Київської Русі та Золотої Орди...

Працюватимуть історичні поселення, поїсти можна буде у давніх тавернах.

Також вперше у Хотині відбудеться велика кінна програма. Можна буде побачити на полі коней, вершників в обладунках, кінні бої і змагання...

Родзинка програми – імітація штурму фортеці із залученням крупних знарядь бою.

Ціни на квитки: дорослий вхідний квиток на один день коштує 80 гривень, на всі дні – 250 гривень. Квиток для дітей віком 7 до 14 років — 40 гривень, діти до семи років – безкоштовно.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути