chrome firefox opera safari iexplorer

Книгарня «Знання» на Хрещатику може зникнути

24 квітня 2012 о 14:39

Приміщення на вул. Хрещатик, 44, де знаходилась книгарня «Знання», продано приватному власнику.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє його прес-служба.

«Останній рік став справжньою трагедією для Києва. Багато пишуть про руйнування пам’яток і забудову центру сучасними спорудами зі скла і бетону, а факт знищення єдиної книгарні на Хрещатику залишився непоміченим», — зазначив О. Бригинець.

Депутат розповів, що як йому повідомили в Головному управлінні торгівлі КМДА, в договорі купівлі-продажу зазначеного приміщення відсутній пункт про збереження його цільового призначення.

«Книгарня не працює і у багатьох з нас була ілюзія, що це або ремонт, або переоблік. А насправді відбувся справжній злочин – продаж. Отже О. Попов, який гучно заявляв про злочин попередніх керівників, які продали книгарню «Сяйво», сам продав книгарню «Знання», — обурений О. Бригинець.

Депутат наголосив, що прийняття такого рішення повністю лежить на совісті нинішньої владної команди.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути