chrome firefox opera safari iexplorer

Корейський «чудо-поїзд» «Хюндай» не витримує випробувань?

06 квітня 2012 о 13:44

Новий корейський потяг «Хюндай», який проходить випробування на залізничній ділянці Харків-Полтава, вже зазнав зовнішніх механічних пошкоджень. Через зіткнення з пероном однієї зі станцій на Золочівському напрямку у поїзда розпоротий кузов та двері.

Про це повідомляє «КП в Україні» з посиланням на відвідувача форуму zdsim.kiev.ua.

За даними форумчанина, у поїзда також вже відсутній один «ріг», який, за інформацією свідка події, також полетів від зіткнення з пероном.

Одна з причин — негабаритний винос корпусу «Хюндая» під час проїзду кривою по роз´їзду. Крім того, «Хюндай» так і не досяг обіцяної максимальної швидкості в 160 кілометрів. Він зумів розігнатися всього до 140.

«А на ділянці між станцією «Шпаківка» та станцією «Звичайна» корейський «чудо-поїзд» зірвав близько 400 метрів контактної підвіски і «з м´ясом» вирвавши один пантограф, розтрощивши при цьому всі його кріплення», — повідомив відвідувач форуму.

Нагадаємо, 17 грудня 2010 року Південна залізниця і компанія Hyundai підписали контракт про постачання 10 міжрегіональних електропоїздів у 9-вагонній комплектації для впровадження в Україні швидкісного руху.

6 поїздів буде поставлено до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, а ще 4 — після його проведення.

Південна залізниця має намір підготувати ремонтно-екіпірувальне депо Харківської вагонної дільниці для обслуговування міжрегіональних швидкісних електропоїздів Hyundai, двоповерхових електропоїздів Skoda і поїздів локомотивної тяги з новими вагонами «Україна-2».

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути