chrome firefox opera safari iexplorer

Названо найменш гостинні країни світу

17 квітня 2012 о 08:42

Країни, чиї мешканці що дружньо всміхаються лише на промо-відеороликах, вивели на чисту воду понад 1200 учасників опитування, проведеного пошуковим туристичним сайтом Skyscanner.

Про це пише CNN.

В опитуванні взяли участь мандрівники з Європи, Північної Америки та Австралії.

«Чемпіонкою з нечемності» стала Франція, отримавши 20% від усіх голосів. Французам поставили в провину їхній різкий та імпульсивний характер.

«Французи дуже плекають свою мову, клієнт може отримати різні відповіді залежно від того, замовляє він щось французькою або іншою мовою», — каже експерт із етикету Лоуренс Ло.

Другу «почесну»сходинку посіла Росія, завдяки 16,6% респондентів, які не відчули там до себе приязного ставлення.

Наступні два місця отримали Велика Британія та Німеччина. Шосту здобув Китай, ставши найнечемнішою країною Азії. До десятки увійшли США, Іспанія, Італія та Польща.

На думку маркетолога Skyscanner Ї Бао, потужним фактором є різниця культур. Те, що на Заході є соціальною нормою, наприклад, черги, у Китаї – незвичайна річ, і тому реакція китайця може здатися туристу проявом грубощів.

Більшість офіціантів у китайських містах – то молоді жінки з сільських районів. Природно, що вони значно сором’язливіші від європейок.

«Їм бракує впевненості та знання мов, щоб обслуговувати іноземних туристів. Інколи вони замість цього просто їх уникають», — пояснює Ло.

«З іншого боку, чимало французьких офіціантів пропрацювали на цій посаді все своє життя, і в них виникає комплекс зверхності по відношенню до туристів», додає він.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути