chrome firefox opera safari iexplorer

Норвегія виділила півмільйона євро на музей просто неба у Львові

03 квітня 2012 о 17:27

Норвегія виділила більше 0,5 мільйона євро на проект Організації Об`єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) з благоустрою Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» у Львові.

Про це йдеться в повідомленні центру новин ООН, пишуть “Подробиці”.

«Норвегія виділила понад півмільйона євро на проект ЮНЕСКО з підтримки Львівського музею під відкритим небом», — сказано в ньому.

У повідомленні наголошується, що, на думку ЮНЕСКО, на тлі зростаючого безробіття, втрати національних традицій, погіршення якості шкільної освіти музей може зіграти найважливішу роль у справі збереження культурно-історичної спадщини, просвітництва та освіти.

Проект передбачає, що, спираючись на аналогічний досвід з відновлення Етнографічного музею під відкритим небом у Тбілісі (Грузія), ЮНЕСКО разом з міською радою Львова приступили до першої фази проекту, у рамках якої будуть вжиті заходи щодо поліпшення стану архітектурних споруд, колекцій, а також заходи з освіти населення.

Музей народної архітектури та побуту, відомий як «Шевченківський гай», займає майже 60 гектарів і включає 124 об`єкти, у тому числі житлові будинки та церкви, привезені з різних районів України.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути