chrome firefox opera safari iexplorer

Музей у с. Пирогів запрошує на Фестиваль традиційної української кухні

19 вересня 2012 о 13:09

22 та 23 вересня 2012 року у Національному музеї народної архітектури та побуту України ( с. Пирогів) відбудеться «Фестиваль традиційної української кухні та напоїв».

Про це «Рідній країні» повідомили у прес-службі музею.

У розпал осені, коли земля щедро дарує врожай винограду та садовини, Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує киян та гостей столиці відвідати музей, де вони покуштують вишукану національну кухню та познайомляться з традиційними напоями.

Українська кухня має безліч смаків та рецептів, які збиралися протягом тисячоліть. Кухня кожний регіон має свій особливий рецепт, свою родзинку. Знаменита українська кухня стала вагомою частинкою культурної спадщини світу.

Всі українські свята супроводжувалися веселими піснями та запальними танцями. І цього разу до музею завітають фольклорні колективи з Києва, Броварів, з Миколаївської, з Черкаської та Чернігівської областей.

На Співочому полі музею відбудеться театралізоване дійство, де будуть представлені тематичні інсталяції мистецьких студій, конкурси, презентації виробників напоїв та лікарів-травників, майстер-класи.

А в кінці на всіх чекає етнодискотека.

Свято триватиме з 12:00 до 19:00.

«Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути