chrome firefox opera safari iexplorer

Музей у Пирогові запрошує киян та гостей на «Свято хліба»

02 жовтня 2012 о 10:43

Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує  киян та гостей міста на «Свято хліб» яке відбудеться  6-7 жовтня  2012р. з 12.00 до 16.00 години  на «Співочому полі» у Пирогові, повідомили УНН у прес-службі КМДА.

«Хліб здавна вважався символом святості, символом радості, щастя, здоров' я та багатства. Із хлібом зустрічали новонароджене дитя, з хлібом вітали і породіллю. Пізніше з хлібом виряджали дитя до Христа, а коли підросте, то з хлібом виряджали й до школи. З хлібом одружували молодих, хлібом благословляли батьки дітей до шлюбу», — йдеться у повдіомленні.

У програмі свята:на сцені «Співочого поля» Вас чекає презентація української обрядової випічки від учасників свята. На святі виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи з Київщини, Кіровоградщини, Вінниччини та інші, у виконанні яких будуть виконані різні обрядові пісні та дійства із залученням  хліба.

Ви зможете взяти участь у різноманітних дегустація хлібобулочни х виробів, тематичних забавах для дорослих та дітей.

Крім того на Співочому полі буде організовано виставку-продаж хліба, обрядової випічки та різних хлібобулочних виробів. На святі можна буде придбати різноманітні предмети обрядової культури (форми для випічки, кераміку,обрядове гаптування).

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути