chrome firefox opera safari iexplorer

Один з найстаріших українських порталів припиняє cвоє існування

25 квітня 2012 о 11:02

Gala.net — один з найстаріших українських порталів — припиняє cвоє існування. Його власник Український Медіа Холдинг вирішив створити на базі порталу нішевий сайт, пише видання КоммерсантЪ-Украина в статті Чат кромешный.

УМХ купував gala.net, щоб перевести його аудиторію на інший свій портал i.ua, сам же ресурс зараз не приносить великого прибутку. Учасники ринку відзначають, що gala.net застарів — він був популярний завдяки сервісу чатів, але зараз не в змозі конкурувати із соціальними мережами.

Видання зауважує, що в кінці минулого тижня користувачі поштового сервісу gala.net отримали листи, в яких їм повідомили, що восени портал і його поштова система будуть закриті. У листі пропонувалося зареєструвати нову скриньку на порталі i.ua, куди буде скопійовано весь вміст ящика на gala.net. «Адреси будуть зберігатися ще 4-5 років — на адресу @gala.net можна буде відправляти листи, які будуть перенаправлятися на нову  скриньку @i.ua. При купівлі платного акаунта користувачі зможуть також писати зі старої адреси», — повідомив Коммерсанту директор порталу i.ua (володіє gala.net) Максим Хомутин.

Gala.net — один з найстаріших порталів України, заснований у 1995 році компанією Gala Media Group (володіє також Gala Radio) бізнесмена Джозефа Леміра. У березні 2011 року (тоді аудиторія ресурсу становила 680 тис. відвідувачів на місяць) ресурс був проданий власникам i.ua, а в кінці того ж року i.ua увійшов в УМХ. Зараз gala.net займає 15 місце серед порталів у рейтингу bigmir.net з аудиторією 295 тис. осіб на місяць.

I.ua придбав gala.net, щоб перевести аудиторію порталу на власні сервіси, і цей процес почався відразу після купівлі, розповів  Хомутин. «Коли ми купили портал, більшість сервісів вже не працювали. Популярною була тільки поштова служба і сервіс зберігання фотографій», — відзначає він. Після купівлі більшість сервісів gala.net були перенаправлені на аналогічні сервіси i.ua.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути