chrome firefox opera safari iexplorer

Під час Олімпіади у Лондоні презентують Підгорецький замок

19 квітня 2012 о 15:06

В серпні цього року проект «Підгорецький замок» презентуватимуть у Лондоні. Про це у коментарі ZAXID.NET повідомив голова ради правління благодійного фонду «Підгорецький замок» Віктор Кушніренко.

«Наша презентація матиме два етапи: перший відбудеться під час Олімпійських ігор, другий — вже у жовтні», — розповів Віктор Кушніренко.

Мета презентації – популяризація палацу і зібрання коштів на реставрацію.

Перша презентація відбудеться за участі українських олімпійських спортсменів, також долучиться оперна співачка Вікторія Лук’янець, котра знялася у кліпі про Підгорецький замок. Планують запросити й ЗМІ.

На першій презентації покажуть унікальність Підгорецького палацу, його казковість.

Під час другого етапу, що відбудеться у жовтні, про палац розповідатимуть англійським меценатам. Презентуватимуть не лише сам замок, але й навколишню інфраструктуру із дорогами та готелями.

«У створенні презентації нам допомагають англійські експерти», — сказав Віктор Кушніренко.

За його словами, в березні приїжджали засновник компанії Arts Interlink, експерт із питань культури в британському парламенті доктор Джон Елсон та виконавчий директор Arts Interlink Каталіна Бекрофт, котра має досвід співпраці із румунськими замками.

Нагадаємо, під час свого першого візиту Джон Елсон заявив, що Підгорецький замок є особливим і потенційним об’єктом для розвитку всього регіону. Однак, за його словами, щоб отримати кошти з Європи, потрібно професійно представити замковий комплекс за кордоном.

Довідка

Замок в Підгірцях, що у Бродівському районі Львівської області, – пам’ятка пізньоренесансної архітектури.

Замок побудував на замовлення великого коронного гетьмана Станіслава Концепольського архітектор Андреа дель Аква в 1635—1640 рр. Пізнішими власниками були Ян III Собеський, Радзівіллі, Жевуський.

До замкового ансамблю входять палац, оточений бастіонними зміцненнями, валами і ровами, бароковий костел (1752 – 1766 рр.), в’їздні брами та «італійський» парк XVIII ст. зі старими липами.

Підгорецький замок в даний час є філією Львівської галереї мистецтв.