chrome firefox opera safari iexplorer

Сергій Жадан презентував нову збірку поезій

24 квітня 2012 о 11:56

Відомий український письменник та перекладач Сергій Жадан презентував свій новий доробок. Книга «Вогнепальні й ножові» — це збірка поезій останнього часу, що написані, як зізнається сам автор, під впливом телевізійних новин та кримінальної хроніки.

«Вогнепальні і ножові» — це і біблійні та кримінальні балади, і історії про кохання, і вірші про героїзм, зраду, жорстокість та вірність. Але головне — усі герої нової книги попри усі негаразди йдуть до своєї мрії і залишаються непереможними. Збірка видана з ілюстраціями дніпропетровських художників. Підтримати письменника прийшли чимало його шанувальників та друзів — усім навіть місця не вистачило.

Сергій Жадан: "Книга вийшла така, з одного боку, наче дуже жорстка, дійсно, з якимись такими персонажами бойовими, а з іншого боку — вона насправді дуже ніжна і лірична, тому я думаю, що там, крім вогнепальних і ножових, є ще якісь такі сердечні речі".

Олесь Доній, народний депутат, фракція НУ-НС: "Жадан — це страшенне талантіще. Вважаю, що він надзвичайно сильний серед всіх сучасних українських поетів".

Учасники презентації: "Навіть коли ти вже клкьа разів прочитав його вірші, вже навіть знаєш щось там напам'ять, якісь там рядки — все одно в кожному рядку ти знаходиш шось нове".

Учасники презентації: "Мабуть, він один з найкращих сучасних авторів. Його теми — особливо інтимна лірика — є дуже близькі".

Учасники презентації: "Поезія мені більше подобається, ніж його проза, поезія, дійсно, більш молодіжніша".

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури