chrome firefox opera safari iexplorer

Суд визнав буферну зону Софії Київської особливо цінною

27 квітня 2012 о 11:16

Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення попередніх інстанцій за позовом громадської організації «Громадянська позиція» та киян, підтвердивши факт, що землі в буферній зоні Софії Київської є територією історико–культурної спадщини, а значить — особливо цінними землями.

Про це «Україні молодій» повідомила адвокат Марина Соловйова. «Це значить, що буферна зона Софії внесена в кадастровий план, і без пого­дження Верховної Ради України міськрада не може надавати землі, — зазначила вона. — Перед тим ми виграли дві інстанції, і Головне управління земельних ресурсів, яке подавало касаційну скаргу, відмовилося від неї».

Раніше на користь захисників Києва виніс рішення і Вищий господарський суд. Він лишив у силі рішення столичного господарського, який визнав недійсним виділення землі «Інвестиційно–будівельній групі». Ця компанія веде будівництво на Гончара, 17—23, впритул до Софії Київської, і викликає занепокоєння ЮНЕСКО.

Така раптова благородність Феміди, яку кияни чекали роками, на думку активістів, є «передвиборчим договорняком», і після обрання Олександра Попова мером усе можуть переграти. Однак адвокат Соловйова має надію, що судовим рішенням таки остаточно поставлено крапку, і висловлює припущення, що статус особливо цінних земель встигнуть до виборів надати й Андріївському узвозу.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути