chrome firefox opera safari iexplorer

У Криму зникне один із курортів

19 квітня 2012 о 08:48

Верховна Рада Криму звернулася до Кабінету міністрів України з проханням виключити місто Старий Крим на південному сході півострова з переліку населених пунктів, які відносяться до курортних.

Таке рішення дасть змогу зменшити коефіцієнт, застосовуваний до ставки земельного податку, пише УНІАН. За ухвалення звернення до українського уряду проголосували 77 із 88 присутніх депутатів.

Стаття 7 Закону «Про плату за землю» встановлює, що в населених пунктах, віднесених Кабміном до курортних, на південно-східному узбережжі Криму до ставки земельного податку застосовується коефіцієнт 2,5.

Після проведення в Кіровському районі, де розташований Старий Крим, нормативної грошової оцінки земель вартість одного квадратного метра в місті підвищилася в середньому в 7 разів.

Місцеві підприємці висловили невдоволення, провели акції протесту й зажадали позбавити місто статусу курорту, Інакше це може призвести до масового закриття підприємств у регіоні.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути