chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві масово вбивають безпритульних собак

26 квітня 2012 о 11:03

З початку тижня до редакції газети Сегодня надійшло близько десяти дзвінків від киян, які заявляють, що в їх дворах невідомі вбивають безпритульних собак.

«Біля нашого будинку на вулиці Алма-Атинській, 56, вже два роки живе собака Соня. Ми її всім двором годуємо і навіть возили до ветеринара, коли її вкусив кліщ. Її трьох двомісячних цуценят вчора хтось отруїв: приніс їм кашу з отрутою, і вони загинули. Потім прийшла працівниця нашого ЖЕКу, поклала їх у білий пакет і закопала прямо у дворі», — розповіла виданню мешканка будинку Олександра Баєва.

Крім того, у вівторок у дворі будинку № 29 на вул. Багговутівській невідомі люди отруїли двох дорослих стерилізованих собак.

«Намагалися врятувати їх, відвезли у ветеринарний госпіталь на Саксаганського, 44. На жаль, не вийшло. Руда померла в машині, а Чернуха — на операційному столі», — повідомив газеті мешканець будинку Сергій. На вул. Березняківська, 22., на вул. Салютна біля Експоцентру невідомі замурували собак у підвалах, тварини померли від голоду.

«На початку тижня троє людей нам повідомили про цькування собак у різних районах. Трохи раніше в Оболонському та Голосіївському районах собак навіть розстріляли. Всього з початку року до 11 квітня ми виявили 17 убитих бродяг», — сказала виданню заступник директора Центру ідентифікації тварин Світлана Васильєва.

Мешканці вулиці Алма-Атинській вважають, що цуценят отруїли працівники їх ЖЕКу, пише газета.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути