chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві — ще одне скандальне будівництво

18 квітня 2012 о 11:56

У Києві знову розгортається хвиля протестів проти чергового будівництва. Місцеві жителі зібрали 554 підписи проти майбутньої висотки на вул. Артема, 52-а, 52-д.

Вони вважають, що 22-поверховий будинок закриє вид на Покровський монастир, пише«Сегодня».

За словами киян, за майбутньою багатоповерхівкою стоять депутат Київради, брат екс-президента Петро Ющенко і затриманий за рекордний хабар віце-президент Академії педнаук Василь Мадзигон.

Житловий будинок на вул. Артема зводять біля посольства Куби й Бехтерєвського провулку. Уже побудовано 8 поверхів, щоправда, зараз роботи зупинені, відзначає видання.

«Будинок стоїть у десятках метрів від легендарного Свято-Покровського жіночого монастиря із золотими куполами. Ця громадина просто закриє його. Вони заберуть прибудинкову територію й дитячий майданчик», — розповів житель Бехтерєвського провулку, 7, Микола Павленко.

Він додав, що ця територія належить до другої зони забудови.

«Це значить, що отут може бути не більше 8 поверхів. По проекту — 17. Хоча я бачив оголошення в інтернеті про продаж тут квартир на 22-му поверсі. Тобто вони збільшать поверховість, і храму ми не побачимо», — додав Павленко.

Жителі вже готові навіть страйкувати з вимогою не допустити збільшення поверховості.

«Хай лишиться 8, але не 22 ж поверхи в центрі Києва! Ми написали лист Попову проти висотності, підписалися 554 мешканці з 5 навколишніх будинків», — розповідає місцева жителька Олександра Діхтяр.

Ділянку, на якій розгорнулося будівництво, продали нібито за 1 мільйон гривень у 2005 році підприємству «Лотос ЛТД». Жителі кажуть, що до цього причетний брат екс-президента Віктора Ющенка — Петро.

Хоча той заперечує свою причетність до висотки.

За інформацією «Сегодня» «Лотос ЛТД» нібито належало 4 особам, зокрема депутатові Київради від фракції ГАК Ігорю Баленкку (власник мережі супермаркетів «Фуршет»).

Згідно зі стенограмою сесії Київради 2005 року, коли виділили ділянку, Баленко особисто лобіював землевідвід.

Зараз же Баленко заявляє, що до скандалу не має жодного стосунку: "Я продав ділянку 1,5 роки тому. Кому? Це комерційна таємниця.

Столична влада традиційно обіцяє, що в усьому розбереться.

«Я не знаю про це будівництво, але ми обов'язково розберемося», — сказав заступник голови КМДА з архітектури й землі Михайло Кучук.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути