chrome firefox opera safari iexplorer

Суд заборонив скандальне будівництво 360 ГЕС на Закарпатті

31 липня 2012 о 10:30

Суд проти скандального рішення Закарпатської обласної ради, яким на гірських річках заплановано споррудження 360 малих гідроелектростанцій закнчився перемогою екологів. Рішення, яке дозволяло будувати електростанції визнано незаконним і скасоване. Про це повідомляє інтернет-видання «Закарпаття-Онлайн».

Сьогодні, 30 липня, Закарпатський окружний адміністративний суд ухвалив рішення на користь позивачів В.Феськова, В.Волошина, О.Станкевич, О.Солонтая, О.Лукші. Громадські діячі оскаржували рішення Закарпатської обласної ради №310 «Про затвердження локальних та обласної схем розташування малих гідроелектростанцій». Це рішення передбачає будівництво до 360 гідроелектростанцій на території Закарпатської області.

Нагадаємо, що після появи цього рішення громадські екологічні організації і жителі гірських рйаоні взапочаткували Всеукраїнську громадську кампанію проти малих ГЕС у Карпатах. 14 березня, у Всесвітній день боротьби проти закгат на річках, в багатьох містах України пройшли акції протесту проти будівництва малих ГЕС у Карпатах.

На думку позивачів, рішення Закарпатської обласної ради було прийнято з грубими порушеннямизаконодавства України, а саме — про місцеве самоврядування, доступу до публічної інформації, про місцеві державні адміністрації, про основи містобудування. Тому воно повинно бути скасоване. Знаково, що Міністерство регіонального розвитку та будівнитцва у свою чергу також підтримало позов громадських діячів, наголосивши на недопостумості прийняття подібних рішень Закарпатською облрадою.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути