chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям старше 45 років будуть видавати ваучери на перекваліфікацію

23 квітня 2012 о 13:21

В Україні незабаром введуть ваучери на кошти для навчання для отримання нової професії або підвищення кваліфікації. Про це повідомив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«Багато людей з віком стають неконкурентоспроможними. У той час як за кордоном людина постійно вчиться, у нас немає ніякого навчання. Тому ми будемо надавати спеціальний ваучер людям, яким 45 і більше років, і які мають 15 років трудового стажу. Таким чином, людина буде отримувати 11 630 гривень. За рахунок цього ваучера вона зможе отримати іншу спеціальність», — сказав він, пише Сегодня.

За його словами, цих коштів не вистачить на другу вищу освіту, але якщо людина вкладе кілька тисяч, то зможе навчатися у вищому навчальному закладі. Якщо ж у неї немає такого бажання або можливості, тоді на ці кошти вона може просто підвищити свою кваліфікацію у будь-який інший спосіб.

«Тобто ми даємо можливість людині пройти навчання і бути більш конкурентоспроможною на ринку праці», — підсумував віце-прем'єр.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути