chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві відкрили масштабну міжнародну виставку

26 квітня 2012 о 10:07

В столичному Інституті проблем сучасного мистецтва стартувало Міжнародне триєнале еко-плаката «4-й блок».

В експозиції представлені роботи дизайнерів з усього світу. Організатори мистецького заходу запевняють, що головна ідея цієї виставки — привернути увагу людей до проблем екології.

“Щоб люди почали оглядатися навкруги і думати не тільки про те, як заробити гроші, як їх витратити краще, як одітися. Краще думати про природу, думати про довкілля, і думати про те, як ми взагалі будемо жити далі. Того що на справді, насправді, те що нас чекає, на мою думку це не дуже весело. Якщо не нас, так наших дітей, там внуків”, — каже президент Міжнародної триєнале еко-плаката «4-й Блок» Олег Векленко.

Говорити мовою плакату про екологічні проблеми через 10 днів будуть і у Мінську. Саме туди переїде експозиція.

Адже Київ та Мінськ — дві великі столиці які найбільше постраждали від результатів чорнобильської трагедії 26 років тому.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути