chrome firefox opera safari iexplorer

Відомі світові фаст-фуди з'являться в Україні лише за кілька років

24 квітня 2012 о 16:48

Ризики українського ринку та відсутність гарантій швидкого розвитку не дозволили жодній із відомих у всьому світі мереж фаст-фудів відкритись в Україні напередодні Євро-2012.

Проте інтерес до настільки великого ринку у компаній залишається високим, і протягом декількох років учасники ринку очікують приходу компаній в Україну, пише «Комерсант-Україна».

Про плани щодо виходу в Україну в минулому році заявило рекордна кількість міжнародних мереж фаст-фудів і кав'ярень.

На початку цього року мало відкритися перший заклад Subway — найбільшої в світі мережі за кількістю ресторанів (більше 35 тис. точок) і третій за величиною — KFC (більше 25 тис. точок).

Переговори з місцевими партнерами вели мережі Starbucks, Burger King, Dunkin Donuts і Vogue-cafe.

Проте досі більшості компаній не вдається домовитися з місцевими партнерами.

Так, KFC планувала відкрити до Євро2012 перший ресторан. Однак як стверджує джерело, близьке до переговорів, сторони не змогли прийти до згоди. Не увінчалися поки успіхом і переговори Burger King з компанією «Бургер Рус» (володіє правами на розвиток мережі в Росії), розповідають учасники ринку.

За словами одного з них, в мережі наполягають на відкритті сотні закладів за перші кілька років роботи, а місцевий партнер не може гарантувати такі темпи.

Терміни окупності ресторанного бізнесу в Україні довші, ніж у багатьох країнах світу, тому локальні партнери в більшості випадків не можуть гарантувати міжнародним компаніям високі темпи розвитку, каже Вадим Височин, керівник мережі «Шоколадниця» в Україні.

"Орендні ставки на комерційні площі в Києві — на рівні найбільших міст Європи та Росії, а прибутку — в 2-3 рази нижче. Щоб відкрити 2-3 точки, необхідно інвестувати мінімум $ 2 млн, а повернути їх можна буде тільки через 4-5 років ", — пояснює Височин.

Однак, за його словами, наші бізнесмени впевнені, що гроші необхідно повернути максимум за два роки. Тому рідко погоджуються на такі умови.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути