chrome firefox opera safari iexplorer

Жінкам слід народжувати тільки в молодості, — вчені

20 квітня 2012 о 13:27

Пропаганда неймовірних досягнень і можливостей репродуктивної медицини призводить до того, що у сучасних жінок складається хибне переконання щодо своїх здібностей до дітородіння.

На думку вчених із США, переважній більшості жінок, що відкладають вагітність «на потім», належить пережити одне з найважчих розчарувань в своєму житті.

Звичайно, за 34 роки, які пройшли з тих пір, як на світ з’явилася перша дитина, зачата «в пробірці», репродуктивна медицина остаточно перетворилася з молодої галузі в потужний напрямок науки. Однак цей прогрес, а також постійні публікації матеріалів про досягнення репродуктології, як вважають експерти, дезорієнтують жінок і вселяють їм помилкову надію.

За даними фахівців медичного центру при Єльському університеті США, за період з 2003 по 2009 рік кількість пацієнток репродуктивних центрів у віці 41 року і старше збільшилася на 41%. Однак, як підкреслюють вчені, число успішних спроб ЕКЗ у жінок старшого віку ніколи не перевищувало скромного показника в 9%. Таким чином тільки в 9 випадках з 100 жінки, яким в матку була пересаджена запліднена яйцеклітина, успішно виношували і народжували дитину.

«Навіть якщо вагітність за допомогою методу ЕКЗ та інших допоміжних репродуктивних технологій і настає у жінки у віці 40 років і старше, у неї значно вище ризик викидня, народження дитини з дефектами внутрішньоутробного розвитку та інших ускладнень», – уточнює керівник дослідження професор Паскаль Патріціо.

Фахівці вважають, що жінки повинні більш тверезо оцінювати свої шанси на материнство з віком, і не сприймати власні репродуктивні можливості крізь рожеві окуляри.

Природу не обдурити, тому більшості прекрасних кар’єристок на рубежі четвертого десятка належить пережити одне з найсильніших потрясінь у своєму житті, коли з’ясується, що, незважаючи на гарне здоров’я і наявність місячних, навіть найбільш просунуті методи, включаючи ЕКЗ і кріоконсервацію, не зможуть допомогти їм завагітніти.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути