chrome firefox opera safari iexplorer

Більшість столичних атракціонів небезпечні для життя

08 травня 2012 о 11:06

Переважна більшість каруселей та атракціонів у Києві, попри те, що вже давно катають дітей і дорослих, не пройшли жодних перевірок.

Фахівці кажуть, покалічитися можна на будь-якому з них, пише «Комсомольська правда».

Чи не найбільше проблем з батутами, які без дозволів встановлюють чи не на кожному кроці.
«На жаль, часто на надувних атракціонах не виконується ні одне правило безпеки, тому вони в принципі не розглядаються як атракціони. Їх надувають, ставлять і все. З дітьми на них може статися, що завгодно – такі атракціони несуть загрозу їх життю і здоров’ю», — повідомили у прес-службі уповноваженого з прав дитини Юрія Павленка.

Однак є в столиці й інші небезпечні атракціони, куди не бажано водити дітей.
Як відзначає видання, знаходяться вони у Парку культури і відпочинку «Партизанська слава» (вулиця Російська, 28/1), у Куренівському парку відпочинку (вулиця Фрунзе, 134), у Центральному парку на Володимирському узвозі, 2, у Парку «Перемога» (бульвар перова, 2), у парку Рильського (Голосіївський проспект, 87) та у парку «Нивки» (проспект перемоги, 82).

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути