chrome firefox opera safari iexplorer

День Перемоги відзначають у кожному районі столиці. Програма

09 травня 2012 о 09:09

З нагоди відзначення 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні, у столиці відбудеться низка святкових заходів до Дня перемоги.

Так, 9 травня о 12.00 у Деснянському районі відбудеться святковий концерт «Цей день ми наближали, як могли» та частування солдатською кашею на території кіностудії «Фільм.UA» на вул. Закревського, 22, повідомляє прес-служба мерії.

Крім того, о 8.00 розпочнеться святкова хода ветеранів війни та праці – мешканців Дніпровського району від бульвару Праці, 1/1 до парку культури і відпочинку «Перемога».

Біля «Кургану Безсмертя» о 9.00 розпочнеться урочистий ритуал пам’яті. Після чого пройдуть народні гуляння та святкові концерти. Усіх охочих частуватимуть солдатською кашею, а також працюватиме «польовий медсанбат», де охочі зможуть виміряти тиск та отримати медичну консультацію.

У Дарницькому районі з 9.00 розпочнуться церемонії покладання квітів та вінків до пам’ятників, розташованих у межах району: до пам’ятника загиблим жителям села Бортничі (сільське кладовище); до могили льотчикам, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни (мкр. Бортничі); до Братських могил воїнам Великої Вітчизняної війни (пров. Поліський, 9); до стели пам’яті військовополоненим, які загинули у Дарницькому концтаборі (вул. Бориспільська, 17) та інших.

В Оболонському районі столиці об 11.30 відбудеться святковий концерт. Також о 12.00 пройде урочистий прийом для ветеранів війни за участю керівництва Печерського району у середній школі № 90. О 13.00 відбудеться святковий концерт на естраді Міського саду Центрального парку культури і відпочинку.

У Подільському районі покладатимуть квіти о 10.00 до пам’ятного знаку воїнам Інтернаціоналістам, що на Інтернаціональній площі. О 10.30 відбудуться мітінги-реквієми біля пам’ятника Монітору «Желєзняков» та на Куренівському цвинтарі. У парку культури та відпочинку «Куренівський» о 12.00 розпочнеться концертна програма з частуванням кашею.

На вулиці Кричевського, 21, що у Святошинському районі, о 12.30 також розпочнеться концертна програма та частування солдатською кашею.

У парку ім. М.Островського (Солом’янський район) святкування 67-ї річниці Перемоги розпочнеться о 14.00 з реквієму пам'яті на Солом'янському меморіалі. Після чого відбудеться урочистий мітинг – хода колони офіцерів Національного Університету оборони, Національної академії внутрішніх справ та військових частин Повітрофлотськиом проспектом. Також цього дня відбудеться мистецька програма «Це свято – День Перемоги».

У Шевченківському районі столиці на стадіоні «Піонер», що на вул. Туполєва, 22-Д, також відбудеться концертна програма під гаслом «Велич вашого подвигу непідвладна часові» за участю кращих творчих колективів району та частування солдатською кашею.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути