chrome firefox opera safari iexplorer

На День незалежності пройдуть паради, фестивалі та виставки. Програма

09 серпня 2012 о 12:11

У столиці затвердили програму святкування Дня незалежності.

Згідно з документом, святкування розпочнуться вже 14 серпня, повідомляє прес-служба мерії.

Саме в цей день стартує щорічна загальнодержавнавиставкова акція «Барвиста Україна» на території Національного комплексу «Експоцентр України», що триватиме до 17 серпня.

А 22 серпня відбудеться відкриття Музею історії Києва у скандальній будівлі на Богдана Хмельницького, 7 та Музей шістдесятництва на вул. Олеся Гончара, 33-А.

У цей же день у приміщенні Київської адміністрації відбудеться міський конкурс творчих робіт «Україна – держава моя».

23 серпня місто відзначатиме День Державного прапора – у столиці відбудеться церемонія підняття Державного прапора президентом Віктором Януковичем. Синьо-жовті стяги урочисто піднімуть на щоглах і біля будівлі КМДА та райдержадміністрацій. За традицією у цей день паспорти отримають юні кияни, яким виповниться 16 років.

24 серпня за участю керівництва держави та міста відбудуться церемоніїпокладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському та Володимиру Великому. Також у цей день квіти покладатимуть до пам’ятників видатним діячам українського державотворення у районах міста, а в храмах столиці пройдуть молебні за Україну та український народ.

На вулиці Хрещатик 24 серпня з самого ранку відбуватимуться різноманітні змагання, конкурси та концерти.

Зокрема, з 10.00 до 19.0 триватиме другий всеукраїнський чемпіонат з баскетболу 3×3 «Українська стрітбольна ліга 2012».

З 11.00 до 18.00 тут відбуватимуться показові спортивні виступи з ролер-слему, з авто-мото тріалу, конкурс «перегони на офісних стільцях», майстер-клас з паркуру, катання на роликах та скейті тощо. Працюватиме і зона графіті.

Об 11.00 розпочнеться акція «Ярмарок інтелектуального капіталу», а також презентація діяльності молодіжних громадських організацій, а о 12.00 – спортивне сімейне свято «Тато, мама, я – спортивна сім’я».

Крім того, гуляючи Хрещатиком кияни та гості столиці зможуть послухати показові виступи ді-джеїв, взяти участь майстер-класах з сучасного танцю, конкурсах, вікторинах тощо.

О 14.30 на Хрещатику стартує спортивний фестиваль «Веселі старти на роликах». Триватиме святкування тут до 21.00.

На Європейській площі з 10.00 до 22.00 глядачам представлять концертну програму «У пісні славимо Вітчизну».

На Майдані Незалежності 24 та 24 серпня відбуватиметься Всеукраїнський фестиваль морозива.

Карнавальне дійство «Парад вишиванок 2012» стартуватиме о 12.00 на Майдані Незалежності. Фінішує парад на Співочому полі, де з 16.00 до 21.00 триватиме святковий концерт з нагоди 21-ї річниці незалежності України «Україно моя, Україно! Найсвятіша ти пісне моя!».

Для шанувальників класичного мистецтва на Софійській площі о 19.00 розпочнеться гала-концерт класичної музики в рамках мистецького проекту «Тобі, незалежна Батьківщино!».

Надзвичайна святкова концертна програма відбудеться і на Майдані незалежності.

Святкувати тут почнуть з 11.00 і продовжуватимуть до 22.00. Завершиться свято грандіозним феєрверком.

Проте, святкуватимуть не лише в центрі міста. Концертні програми, конкурси та інші культурно-розважальні заходи відбуватимуться в усіх районах столиці.

Так, у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва 24 серпня о 12.00 розпочнеться музейне свято, яке триватиме до 21.00.

У Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» з 24 до 26 серпня триватиме ярмарок народних майстрів, а у Печерському ландшафтному парку з 24 серпня до 9 вересня триватиме 57-ма щорічна міська виставка квітів. Цього року темою квіткових композицій будуть «Мелодії українських казок».

Загалом, упродовж серпня у місті відбуватимуться конкурси дитячого малюнка, виставки художніх робіт, присвячених Дню Державного Прапора та 21-й річниці незалежності України.

В освітніх закладах відбуватимуться лекції, наукові читання, тематичні бесіди тощо. У кінотеатрах столиці транслюватимуть фільми про історію становлення української держави. У Державному архіві міста Києва відбудеться виставка архівних документів стосовно Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути