chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня Києва у столиці з'явиться майже 7 мільйонів нових квітів

15 травня 2012 о 12:01

6,4 млн. квітів висадять фахівці комунального об’єднання «Київзеленбуд» до Дня народження Києва.

У свій 1530-річний ювілей столиця потопатиме у петуніях, чорнобривцях, бегоніях, сальвіях, агератумах тощо. Про це УННповідомили в прес-службі КМДА.

Крім того, до свята будуть влаштовані тематичні квітники, а також зеленбудівці здійснять озеленення та квіткове оформлення 28 об’єктів міського зеленого господарства.

Зокрема, фахівці озеленять території прилеглі до центрального залізничного вокзалу, сквер на вул. Федорова, бульварну зону на вул. Богатирська, сквер на площі Т.Шевченка (біля автостанції «Полісся»), бульвар Т.Шевченка. Також озеленять Брест-Литовське шосе і проспект Перемоги, сквер на вул. Вишгородська та вул. Басейну.

Потопатиме у квітах і проспект Миколи Бажана. На площі близько 1 га влаштують квітники та висадять 1 млн. квіткової розсади.

Більше того, визначено сім основних напрямків до НСК «Олімпійський» з боку Чернігова, Борисполя, Дніпропетровська, Одеси, Житомира, Гостомеля та Овруча. На цих об’єктах тривають роботи із влаштування площинних та об’ємно-просторових квітників з вертикальним оформленням. Першочергово це стосується проспектів Миколи Бажана,  40-річчя Жовтня, Перемоги, Червонозоряного, Броварського, Харківської та Одеської площ, Надінпрянського шосе та вул. Хрещатик.

Наразі встановлено близько 300 вертикальних конструкцій з ампельними квітами, 500 термочаш на 2500 опорах зовнішнього освітлення з висаджуванням 25 тис. ампельних квітів.

На території лісових масивів вздовж в’їздів у місто лісопарковими господарствами встановлять декоративні панно з символікою ЄВРО-2012.

Значно побільшає у столиці до Дня Києва і квітників – основні клумби влаштують на Європейській площі, площах Льва Толстого, Перемоги та на схилі парку «Міський сад» з боку вул. Грушевського (навпроти Кабміну). Клумбу зустрічаючого міста влаштують на схилі вул. Інститутської, а у вигляді рушника – на Харківській площі.

Тривають роботи і з благоустрою Києва. До Дня столиці України міські зелені господарства реконструюють сквер на вул. Васильківській, 43-47, що у Голосіївському районі. На об’єкті облаштують доріжку та дитячий майданчик, встановлять систему поливу, зовнішнє освітлення, а також 25 паркових лав та 10 урн.

Капітальний ремонт скверу виконають і на вул. Теремківській, 2-6, що у Голосіївському районі. Зокрема, комунальні служби міста заасфальтують доріжки та тротуари, облаштують спортивний майданчик, встановлять огорожі, а після Дня Києва встановлять альтанку.

На проспекті Миколи Бажана КП УЗН Дарницького району висадить 100 дерев клена червоного, понад 820 кущів, 7,5 га газонів та 500 тис. квітів.

У Дарницькому районі також реконструюють парк «Позняки» на перетині просп. Григоренка і вул. Драгоманова. Об’єкт облаштують світильниками та поливочним водопроводом.

Триває реконструкція парку біля будинку культури та мистецтв мікрорайону ДВРЗ у Дніпровському районі. Тут заплановано встановити 25 лав, 60 урн, облаштувати дитячий та спортивний майданчики, а також встановити металеву декоративну огорожу та виконати ряд робіт з озеленення.

Завершать до Дня столиці і реконструкцію бульварної частини та озеленення бульвару Давидова (Дніпровський район), а також капітальний ремонт скверу на вул. Мате Залки (від кінотеатру «Братислава» до проспекту Героїв Сталінграду), що в Оболонському районі.

Ведуться роботи з благоустрою і у сквері та меморіальному музеї Марії Заньковецької на вул. Червоноармійської, 119, що у Печерському районі, а також триває реконструкція парку «Володимирська гірка» (Шевченківський район).

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути