chrome firefox opera safari iexplorer

Музей історії Києва створить мальовничий літопис столиці

13 лютого 2013 о 10:46

Музей історії міста Києва розпочав реалізацію нового проекту розвитку муніципальної колекції творів про місто «Київ назавжди. Kyiv forever».

Про це пише architector.ua.

Основна мета виставкової частини проекту — представити твори класиків українського живопису, сучасних майстрів і молодих художників, присвячені Києву.

Виставковий проект буде складатися з трьох окремих частин: перша представить роботи з фондів Музею історії міста Києва, друга — твори сучасних майстрів, а третя — роботи молодих художників. Експозиції розмістяться на двох платформах: з 5 квітня в музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва (за адресою: вул. Б.Хмельницького, 7), де будуть представлені роботи класиків та визнаних майстрів сучасності, і з 9 квітня в Київській міській галереї мистецтв «Лавра» на вул. І. Мазепи, 17 представлять роботи молодих художників.

Так, перша частина проекту, яка буде складатися з фондів Музею історії міста Києва — творів С.Шишко, В.Орловського, С.Світославського, Г.Світлицького, Ф.Коновалюка, О.Хвостенко-Хвостова, та інших майстрів, які довго залишалися недоступними для широкого загалу.

Друга частина спрямована на створення живописного новітнього літопису Києва за участю сучасних майстрів і молодих художників. Куратори виставки разом з визнаними художниками вже почали роботу над експозицією, але проект залишається відкритим для участі всіх художників, чиї роботи відповідають певним критеріям.

До участі в проекті запрошуються художники, що працюють у різних техніках (живопис, графіка, інсталяції тощо) і мають роботи, присвячені українській столиці, тематика яких в тій чи іншій мірі пов'язана з життям Києва, зазначають організатори.
До відкриття виставки буде виданий каталог, до якого увійдуть усі художні твори, представлені у виставковому проекті.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути