chrome firefox opera safari iexplorer

На Київщині відкрили перший в Україні завод дитячого харчування

25 травня 2012 о 16:35

На Київщині відбулося відкриття заводу дитячого харчування „Агуша" — першого в Україні спеціалізованого підприємства з виробництва дитячих молочних продуктів із застосуванням сучасних екотехнологій.

Інвестиції в унікальне підприємство, яке розташоване у місті Вишневе Київської області та належить компанії PepsiCo, склали 120 млн. грн., повідомляє Урядовий портал.

Право перерізати символічну стрічку нового підприємства  отримали голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк та син Олімпійської чемпіонки Яни Клочкової Сашко, який є обличчям торгової марки «Агуша».

За словами голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка будівництво нового повністю автономного виробництва дитячого харчування стало першою великою інвестицією PepsiCo у молочну галузь України після придбання компанії „Вімм-Білль-Данн" у 2011 році.

«Запуск виробництва на Київщині дозволить компанії замістити імпорт кисломолочних продуктів популярної торгової марки „Агуша" з Росії і зміцнити свої позиції в молочній сфері в цілому на території нашої держави. Потужності нового підприємства розраховані на переробку 50 тонн молока на добу, — повідомив Анатолій Присяжнюк. — Введення в експлуатацію нового виробництва створить близько 100 нових робочих місць. Окрім того, завдяки виробництву продукції компанії PepsiCo, надходження до державного бюджету зростуть на 10-15%».

З 2005 року розробка всіх продуктів торгівельної марки „Агуша" для дітей раннього віку ведеться в спеціалізованому Науковому центрі за участі найвідоміших спеціалістів — нутріологів.

До 2007 року були розроблені всі відомі категорії продуктів для дітей від народження до 3 років: соки, пюре, каші, молочні суміші, вода, а також продукти для вагітних та жінок в період годування груддю.

В 2008 році вперше в Україні для дітей з'явилось пюре „Агуша" цієї торгівельної марки.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути