chrome firefox opera safari iexplorer

На Київщині з’явиться новий завод дитячого харчування

20 грудня 2011 о 13:15

У жовтні наступного року на Київщині буде запущена перша черга заводу дитячого харчування на базі Яготинського маслозаводу. Про це на прес-конференції повідомив голова ради директорів АТ «Молочний альянс» Сергій Вовченко.

«У 2011 році ми вирішили увійти в новий для нас ринок молочної продукції і розпочали будівництво заводу дитячого харчування. Це буде цех Яготинського маслозаводу в селищі міського типу Згурівка, будівництво якого має завершитися навесні 2012 року, а вже восени ми плануємо запустити виробничий процес», — поінформував С.Вовченко.

На будівництво цього заводу планується залучити близько 160 млн. грн., якщо курс Євро до гривні й долару залишиться незмінним. 75% кошторису нового цеху піде на закупівлю унікального обладнання для цеху, решта – на будівельні роботи.

У майбутнього заводу дитячого харчування буде відокремлене виробництво з власним прийомом молока, яке закуповуватимуть на фермі Української молочної компанії, розташованій в Згурівському районі Київської області, а також ще на кількох підприємствах, які пройдуть сертифікацію.

Вже у жовтні 2012 року на полицях магазинів повинна з'явитись нова молочна продукція для дітей віком від 8 місяців до 3 років. Це і стерилізоване молоко, і кисломолочні продукти, зокрема, дитячі йогурти та сирки.

Потужність першої черги заводу буде розрахована на переробку 40, наступна ж черга заводу буде розрахована на 60 т молока в день, а його продукція вироблятиметься для дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку.

У цілому Яготинський маслозавод планує забрати 25% ринку дитячого харчування, хоча, за словами Сергія Вовченка, в найближчі 5-7 років, навіть якщо буде реалізовано ще чотири-п'ять подібних проектів, насичення ринку дитячим харчуванням в Україні не відбудеться.

Характерезуючи в цілому молочну галузь в Україні, голова ради директорів АТ «Молочний альянс» зауважив, що 2011 рік видався для неї несприятливим. Це передусім пов’язано з відсутністю достатніх обігових коштів, а також дотацій з боку держави.

Таким чином у минулому році станом на 1 грудня підприємствами, які входять до АТ «Молочний альянс» було зібрано й перероблено понад 500 тис. тон молока, а в 2011 – близько 450 тис. тонн. І в підсумку за 11 місяців 2011 року прибутки холдингу склали лише 47% від прибутків за аналогічний період минулого року.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути