chrome firefox opera safari iexplorer

На Майдані презентують Кубок до Євро-2012

13 травня 2012 о 00:04

13 травня з 10.00 до 20.00 побачити Кубок можна буде на Майдані Незалежності. Після Києва кубок повезуть по інших містах країни. Охороняти і супроводжувати трофей у турне по країні будуть співробітники одного зі столичних охоронних агентств.

Так, 14 травня його побачать жителі Івано-Франківська, вже наступного дня він прибуде до Харкова — з 16 по 17 травня його поставлять на площі Свободи. 18—20 травня трофей Євро відвідає Донецьк (пл. ім Леніна), 21 травня — його зможуть побачити жителі Дніпропетровська на вулиці Карла Маркса, 50. З 23 числа футбольні фанати у Львові чекають на кубок у себе. Там він пробуде до 25 травня. А завершиться тур кубка по Україні в Одесі — 26 травня із ним можна буде сфотографуватися на Думській площі. Де зберігатиметься кубок під час самого чемпіонату, в оргкомітеті Євро не кажуть. Тільки уточнюють, що це буде дуже надійне місце.

Кубок Анрі Делоне названий на честь першого генсекретаря УЄФА. Переможець Євро зберігатиме кубок у себе чотири роки, до наступного чемпіонату Європи. А на вічне зберігання трофей передадуть тій країні, команда якої виграє кубок або 3 рази поспіль, або всього п'ять разів. Поки найбільше шансів отримати кубок є у Німеччини. На рахунку її збірної вже три перемоги в чемпіонаті Європи (у 1972, 1980, 1996 роках).

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути