chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові презентували кубок, який отримає переможець Євро-2012. ФОТО

20 липня 2011 о 15:04

У Львові представили кубок, який отримає команда-переможець на Євро-2012. Трофей названо на честь першого генерального секретаря УЄФА Анрі Делане, який запропонував проводити чемпіонат Європи з футболу, повідомляють Українські новини.

Кубок Анрі Делане має висоту 60 см і важить 7,6 кг. Розробкою його дизайну займалася компанія Аsprey London.

Початкова модель, створена паризьким ювеліром Мішелем Шобійоном, була в експлуатації 45 років. У 2008 році, на чемпіонаті Європи, який проходив в Австрії та Швейцарії, було внесено деякі зміни. Зокрема, трофей став на 18 см вищий.

Презентація кубка відбулася в їдальні «Львівської пивоварні», в ній взяли участь близько 100 осіб, серед яких генеральний директор «Славутич» Carlsberg group Петро Чернишов, заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький та заступник мера Львова Василь Косів.

Всі охочі могли фотографуватися з кубком. Сам трофей охороняли озброєні співробітники міліції.

Фото ukranews.com

 

Фото ukranews.com

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути