chrome firefox opera safari iexplorer

На телеканалах запровадять систему захисних позначок для дітей

30 травня 2012 о 09:36

Система захисних позначок для захисту дітей від шкідливої для них інформації буде запроваджена на державних телеканалах до кінця року.

Про це у вівторок на засіданні Міжвідомчої робочої групи з розробки та впровадження національної системи позначок для захисту дітей від інформації, що може шкодити їхньому здоров'ю, заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Над створенням вітчизняної класифікаційної системи зараз працюємо ми всі разом. Пілотний проект системи захисних позначок заплановано до кінця цього року вже впровадити на державних телеканалах», — сказав Манжосов.

Заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак додала, що системи захисних позначок діють у багатьох країнах світу. Кожна з них має свої особливості, але спільними для них є вікові обмеження та класифікація програм, які є небезпечними для дитячої психіки, оскільки містять елементи жахів, насильства, еротики тощо.

Мудрак підкреслила, що ці позначки покликані лише допомогти обрати телевізійний продукт, призначений для споживача даної вікової категорії, а не заборонити ту чи іншу телепрограму.

Вона зазначила, що при запровадженні системи захисних позначок у багатьох європейських країнах за цю справу спершу береться одна телерадіоорганізація, аби на її досвіді відкоригувати підхід. Натомість в Україні Держкомтелерадіо дало згоду запровадити пілотні проекти на базі ОДТРК.

«Це буде не один-два мовники, а ціла мережа в усіх регіонах», — наголосила вона, додавши, що долучитися до проекту можуть усі телеканали.

Розділи: Суспільство