chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві відкривається грандіозна виставка

12 травня 2012 о 11:15

Італія стане ближче. На виставці «ITALIA COMES TO YOU» кияни та гості столиці зможуть познайомитися з туризмом, модою, кухнею, культурою та іншими цікавинками цієї прекрасної країни. А відбудеться відкриття заходу в Хрещатому парку Києва 12 травня.

Ініціатором цього масштабного проекту виступило Національне агентство Італії з туризму ENIT. За словами організаторів, Київ стане четвертим містом і першим в Україні, який побачить і «відчує смак» італійського життя. В минулому році оцінити його вдалося у трьох російських містах: Москві. Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі.

Головним завданням проекту – показати українцям Італію, як країну, хоч і географічно віддалену, та все ж надзвичайно близьку в емоційному плані.

Експозиція виставки розміститься на500 кв. метраху спеціально збудованому павільйоні в центральному парку столиці. Зокрема, ITALIA COMES TO YOU розповість відвідувачам про всі 20 регіонів Італії: від Ломбардії до Сицилії. Тут можна буде дізнатися про італійські «мистецькі міста», морські, термальні й гірськолижні курорти, озера, християнські святині, заповідники, парки розваг та багато-багато інших пам’яток.

Також на виставці будуть представлені роботи «короля папарацці» і хронікера італійської «дольче віти» Ріно Барілларі, який привезе до Києві світлини, зроблені за понад півстоліття «гонитви за великими й відомими».

Окрема увага виставки буде приділена тому, з чим традиційно асоціюється італійський спосіб і стиль життя: вироби з муранового скла, інноваційне взуття Cayou та інші екзотичні для українців речі.

А «десертом» виставки стане показ італійської моди знаменитих дизайнерів Valentino, Gattinoni, Sorelle Fontana, Laura Biagiotti, Renato Balestra, Mattioli, Egon von Furstenberg, Curiel, Galitzine – від ретроспективних моделей 50-х рр. минулого сторіччя до наших днів. Розпочнеться показ 14 травня о 17:00.

Загалом  виставка ITALIA COMES TO YOU триватиме до 15 травня і прийматиме відвідувачів 10:00 до 21:00.

Вхід (окрім офіційних заходів) – вільний.

«Рідна країна», підготувала Майя Заховайко

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути