chrome firefox opera safari iexplorer

У дитсадки Києва прийматимуть дітей лише з київською пропискою?

07 травня 2012 о 11:16

КМДА підтвердила, що збирає інформацію про місце реєстрації дітей. Керівників дошкільних навчальних закладів столиці зобов’язали вимагати у батьків вихованців інформацію про місце реєстрації дитини нібито через те, що за кожним дитсадком Києва закріплені певні будинки. Отже, ті хто не зареєстрований в цих будинках перебувати в дитячому садку не може.

Про це повідомили в КМДА на запит депутата Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександра Бригинця щодо спроб дискримінації в дошкільних навчальних закладах дітей, чиї батьки не мають київської реєстрації.

«Виходить, якщо батьки влаштували дитину в дитячий садок не за місцем проживання, а в іншому районі, то цю дитину можуть відрахувати з дошкільного навчального закладу. Ще гірша ситуація з тими, хто проживає в Києві, працює в Києві, але не має київської реєстрації. Вони працюють на благо міста, а самі скористатися цими благами не можуть, оскільки їхнє офіційне житло в Вінниці чи Прилуках не входить, як ви розумієте, до переліку будинків будь-якого київського дитячого садка»,- заявив О. Бригинець.

Депутат наголосив, що Конституція для всіх одна і кожна дитина має право на дошкільну освіту, незалежно від реєстрації і не зважаючи на те, чи в змозі місто забезпечити дошкільнят місцями в дитсадках. На його думку «регіонали» мають спочатку внести зміни в Конституції і позбавити нас безкоштовного навчання, а вже потім проводити свої нелюдські експерименти.

«Якщо в Києві не вистачає дитсадків, то, можливо, київській владі варто подбати про те, щоб їх було достатньо. Це ж добре, що київські родини народжують дітей, тому Києву залишилось лише забезпечити їх дитячими садками», — зазначив О. Бригинець.

Нагадаємо, дитячі дошкільні установи почали вимагати у батьків документ про «прописку» дитини.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути