chrome firefox opera safari iexplorer

У Музеї Пирогів пройде масштабний весняний ярмарок

03 травня 2012 о 13:03

У Національному музеї народної архітектури та побуту України склалася давня і гарна традиція проводити календарні і сімейні свята, традиційні українські обряди та ярмарки для киян та гостей міста.

5-6 травня 2012 року в Музеї відбудеться Весняний ярмарок декоративно-прикладного мистецтва та традиційних ремесел. На ярмарок запрошено найкращих народних майстрів із усіх куточків України.

Офіційне відкриття 5 травня о 12 годині на Співочому полі

У вихідні дні відвідувачі музею можуть чудово відпочити серед давніх пам’яток української народної архітектури – чепурних садиб, вітряків, млинів, церков на лоні мальовничих весняних краєвидів, а також придбати для себе вишуканий керамічний посуд із Опішні, Косова, Василькова; традиційний український одяг із Решетилівки і сучасний молодіжний одяг в етнічному стилі від майстрів із Кіровоградщини; прекрасні подільські рушники, прикрашені символами глибокої давнини та різьблені ковші у вигляді міфологічних персонажів і спарені весільні ложки із Черкащини; традиційні українські музичні інструменти та плетені із лози зручні меблі і кошики відомих майстрів із Закарпатського села Іза; вироби традиційного ковальства від ковалів із музейної кузні та твори художнього металу майстрів із Донеччини.

Майстрині з села Петриківки, що на Дніпропетровщині, порадують відвідувачів Мистецтвом малювання декоративних квітів та вмінням прикрашати ними посуд. Завжди святом для відвідувачів ярмарку є зустріч з новими витонченими солом’яними виробами, писанками та витинанками, які прикрасять будь-яке сучасне житло. А молоді мами для дітвори знайдуть велику кількість екологічно чистих дитячих іграшок із дерева, трави, листя кукурудзи, яскравих ляльок-мотанок та інших сувенірів і прикрас від народних майстрів із Києва, Чернігівщини, Львівщини, Івано-Франківщини, Криму та ін.

За інформацією прес-служби, всі бажаючі гості ярмарку зможуть відкрити у собі творця, пройшовши майстер-клас із виготовлення творів традиційного народного мистецтва у досвідчених майстрів, та виготовити для себе сувеніри на згадку про Музей.

Перед відвідувачами ярмарку на відкритій сцені Співочого Поля музею виступлять найкращі фольклорні колективи України, циганський танцювальний ансамбль; модельні агентства презентують свої нові колекції одягу в етностилі, митці розважатимуть слухачів словом, а танцюристи навчатимуть охочих українським танцям.

«Кулішна», «Шинок» та ресторан «Ярівці» на території музею пригостять відвідувачів смачними українськими стравами і традиційними напоями, а пасічники запропонують великий асортимент корисних та лікувальних продуктів бджільництва.

«Рідна країна»

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути