chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дороги не готові до прийому європейських гостей

10 травня 2012 о 11:39

Українські автошляхи не готові до Євро-2012. Такий підсумок інспекційного автопробігу Doroga.2012, який організували автолюбителі та журналісти напередодні проведення в Україні чемпіонату.

Майже три тисячі кілометрів українських автошляхів за десять днів проїхали учасники автопробігу Doroga.2012. П’ять автоекіпажів побували у всіх містах, які прийматимуть Євро-2012. Організатори акції мали на меті поінформувати іноземних туристів, які збираються до України на футбольний чемпіонат, як зручніше курсувати між футбольними містами на автомобілі та що подивитися в українських регіонах.

Дороги бажають бути кращими

«На жаль, наші дороги не готові до прийому гостей. Є ділянки, де покриття хороше, а є – де ще ремонтують і, напевне, не встигнуть все полагодити», – прокоментував Deutsche Welle один з органзаторів акції Андрій Тичина. Він зауважив, що найпроблемнішою ділянкою шляху до стадіонів Євро-2012 є траса Донецьк-Дніпропетровськ.

Тичина також розповів, що учасники автопробігу звертали увагу не тільки на дороги, а й на інфраструктуру міст, які приймають чемпіонат, та готовність придорожньої інфраструктури. «Туалети на дорозі є, але вони не відповідають уявленням європейців про санітарію та гігієну», – наголосив Андрій Тичина.

Їдьте з гарним настроєм!

Натомість попри негативні враження від недороблених трас, учасники автопробігу були приємно вражені гостинністю українців. Учасника акції з Москви Юрія Михайлова здивувала українська доброзичливість та хлібосольність. «У нас було стійке переконання, що в Україні погані дороги, люди не посміхаються і злі ДАІшники. А все виявилося зовсім навпаки. Дуже задоволений. У нас немає такої щирості», – поділився враженнями з Deutsche Welle Юрій Михайлов.

Ще одна учасниця автопробігу Любов Сазонова радить подорожнім частіше зупинятися в маленьких українським містечках, де є чимало цікавих пам’яток чи історичних місць. «Це і замки, і садиби. Головне – з яким настроєм їхати в Україну, такі і враження отримаєш», – переконана Любов Сазонова.

Під час автопробігу учасники склали своєрідний путівник для подорожуючих на авто іноземців, який допоможе зорієнтуватися на українських дорогах: як їхати, де зупинятися, що подивитися в Україні.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути