chrome firefox opera safari iexplorer

Українці впевнені, що їх стає менше через низький рівень життя

29 травня 2012 о 11:05

68% опитаних компанією Research&Branding Group українців уважають, що причиною скорочення чисельності населення країни є низький рівень життя.

Про це свідчать результати опитування.

Респондентів запитали, які, на їхню думку, причини скорочення чисельності населення в Україні за останні 10 років, при цьому можна було дати кілька варіантів відповіді.

По 24% опитаних вважають причиною скорочення населення країни збільшення рівня смертності й результат державної соціальної політики, 20% — зниження значимості цінності сім’ї, особливо серед молоді.

12% опитаних бачать причини скорочення чисельності населення в збільшення кількості українців, які не можуть мати дітей за станом здоров'я, 8% — у несприятливій демографічній ситуації в попередні роки, 6% — у широкому поширенні «західної» моделі сім’ї, що характеризується низьким рівнем народжуваності, а 3% опитаних не змогли відповістити на запитання.

Опитування проводилося 22 березня-1 квітня, усього опитано 2 078 респондентів старше 18 років, що проживають у всіх областях України.

Статистична погрішність вибірки не перевищує 2,2%.

Як повідомляло агентство, у березні чисельність населення України скоротилася на 0,03%, або на 14 тис. осіб порівняно з лютим і на 1 квітня становила 45 589,2 тис. осіб.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути