chrome firefox opera safari iexplorer

Крим атакує навала туристів

15 червня 2012 о 09:39

В Україні розпочався сезон відпусток. Чорне та Азовське моря вже прогрілися до +25 градусів і на пляжах — аншлаг.

За словами курортників, цього року пляжі Південного узбережжя Криму стали чистішими, а от фрукти — полуниця, черешня – біля моря коштують набагато більше, ніж у Сімферополі на тому ж залізничному вокзалі, пише «Комсомольська правда в Україні».

Ще одна прикрість для туристів, які відпочивають біля Севастополя, — нашестя медуз: вони напливли, оскільки через підвищене раннє цвітіння води там стало багато планктону. В Одесі курортний сезон стартував рекордно рано: з березня там уже засмагали, а наприкінці квітня можна було купатися.

Зараз ж настало спекотне літо — до +32 градусів в тіні. Море прохолодніше, ніж у Криму: +19, тому місцеві мешканці та кмітливі туристи поки купаються на заміських курортах — Грибівці, Кароліно-Бугазі і Затоці. Тут море прогрілося до +20… +21 градуса.

Гостей Приазов'я відлякують полчища комарів і мошок. Як пояснюють ентомологи, вони розплодилися через різкі перепади температури, тому варто запастися репелентами.

У Маріуполі пляжний сезон стартував на два тижні раніше. Адже вода в Азовському морі вже наприкінці травня була +20 градусів. Зараз – вже +23, а на вулиці — 30-градусна спека. Втім, туристів поки що небагато – це в основному донеччани та росіяни, які втекли від Євро-галасу.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути