chrome firefox opera safari iexplorer

Лише 2 тисячі іноземців у Києві зацікавилися екскурсіями

26 червня 2012 о 18:02

З початку Євро-2012 через офіційну фан-зону на Хрещатику замовили екскурсії тільки 2 тис. зарубіжних уболівальників, причому половина з них були безкоштовними.

«Ми пропонуємо гостям столиці платні і безкоштовні екскурсії, вболівальники цікавилися рівною мірою і тими, і іншими. Розділилися вони приблизно порівну, більше тисячі туристів замовили різні платні екскурсії, і близько тисячі — відвідали безкоштовні», — розповів керівник інфоцентру офіційної фан-зони Києва Арсеній Фінберг.

За його словами, популярні серед іноземців екскурсії у Києво-Печерську лавру, музей Великої Вітчизняної війни, тур «Комуністичний Київ», який розповідає про радянське минуле столиці, а також «Секретний Київ», в якому розповідається про невідомі і загадкові місця міста.

Крім того, дуже популярні оглядові екскурсії на автобусі і екскурсії по Дніпру. Особливу цікавість у гостей столиці викликають так звані «пивні тури» — екскурсії по пивним ресторанам і приватним пивоварням міста.

Також популярністю користуються туристичні інформаційні центри столиці. У середньому, за допомогою до волонтерів центру звертаються близько 300 туристів щодня.

«Як правило, людей цікавить, як дістатися до стадіону, або що цікавого можна подивитися в столиці. Бувають і не дуже приємні приводи для звернень — люди втрачають документи, речі», — розповів Фінберг.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути