chrome firefox opera safari iexplorer

Охочим охолодитися під кондиціонером загрожує алергія та астма

26 червня 2012 о 08:50

Особливо популярні влітку кондиціонери дарують не тільки прохолоду у спеку, а й хвороби. Любителі увімкнути кондиціонер на максимум часто стають пацієнтами лікарень.

Спека вже не дошкуляє тим, хто вимушений свій час коротати вдома чи в офісі з увімкненим на максимум кондиціонером.

Натомість вони отримують хворе горло, головний біль та нежить Медики застерігають, що шкоди від кондиціонерів більше, аніж користі. І застуда — це ще півбіди. Гірше, якщо своєчасно не почистити фільтри, де скупчується побутовий пил і бактерії. «Може викликати різні алергічні захворювання. Тобто в аж до розвитку бронхіальної астми. Довготривалі пошкодження легень за типом аспергеліоза, ураження легень», — попередив лікар-терапевт Віталій Машков. Та страх перед ймовірними хворобами зазвичай поступається бажанню прохолоди. Що дужче припікає за вікном, то більше покупців стають у чергу за кондиціонерами.

Попит на них зараз просто шалений. Та останнім часом, зізнаються у магазинах, покупців цікавить не стільки ціна, скільки якість. «Вибирають найякісніші, тобто фірми, в яких є авточищення, а також фільтри проти бактерій», — розповів консультант магазину Ігор Болюх. Та й для дешевших кондиціонерів бактерії — не біда, запевняють торговці, бо все можна почистити самостійно. «Знімається фільтр, промивається водою елементарно там з будь-яким порошком, вимивається, висушується, ставиться», — розповіли у магазині.

Охолоджувачі варто чистити раз на три місяці. А лікарі просять провітрювати приміщення, частіше робити вологе прибирання і уникати струменя холодного повітря, бо саме в спеку під кондиціонером легко підхопити запалення легенів.

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути