chrome firefox opera safari iexplorer

Президентський вертодром виявився частиною мережі вертолітного таксі?

26 червня 2012 о 14:05

Висока «благородна» мета — побудова близько 20 вертолітних майданчиків біля лікарень, яка широко обговорюється владою, виявляється ніщо інше, як заплановане розширення мережі майданчиків для вертолітного таксі, яке вже використовує скандальний Президентський вертодром на схилах Дніпра.

Про це заявив депутат Київради Олександр Бригинець (БЮТ-Батьківщина), голова тимчасової контрольної комісії Київради щодо вивчення ситуації, яка склалася навколо забудови Паркової алеї та Дніпровських схилів, повідомляє його прес-служба.

«Як виявляється схили Дніпра під майданчиком огляду біля Маріїнського палацу зіпсовані скляним монстром виключно з комерційною метою – для запуску таксі. І вертолітний майданчик біля Шевченківського меморіалу в Каневі, побудований за гроші Євро-2012, який як і передбачалося для Євро-2012 ніяк не використовувався — це теж частина вортолітно-таксійної інфраструктури», — наголосив О. Бригинець.

Бригинець зауважив, вертолітний майданчик, що нагадує палубу авіаносця, розмічений для посадки 2-х вертольотів, але за потреби на ньому може сідати одночасно 6 гелікоптерів.

«Будь-яка справа нинішньої влади, яка публічно видається за корисну і благородну, рано чи пізно виявляється аферою, метою якої є вкрасти землю, гроші тощо. Або приватним бізнесом близьких до влади провладних олігархів», — обурений О. Бригинець.

Нагадаємо, з 25 червня у Києві запрацювало вертолітне таксі. Аеротаксі запускають авіакомпанія «Ютейр Україна» і компанія «Амадеус Ко», яка отримала 2,18 га під будівництво вертолітного майданчика на Парковій алеї.

Долетіти з Києва до Борисполя і назад можна буде на цьому таксі за 15 хвилин. Також можливі маршрути в аеропорт «Жуляни», в Канів, індивідуальні перельоти в Одесу, Харків, Львів та інші міста України.

Вартість години польоту складає 2,5 тис. євро без урахування ПДВ.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути