chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні вирішальний матч групового етапу «Євро-2012» Україна–Англія

19 червня 2012 о 13:26

Сьогодні, 19 червня, вирішиться подальша доля збірної України на «Євро-2012».

Команда Олега Блохіна або продовжить боротьбу у чвертьфіналі, або завершить свої виступи на домашньому «Євро».

Аби вийти з групи, «синьо-жовтим» необхідно зробити дві речі: перше – обіграти збірну Англії; друге – вперше виграти на «Донбас-Арені».

Початок гри о 21:45. Причому, виконати лише один пункт не вдасться…

У збірних України та Англії діаметрально протилежні завдання та проблеми, але обидві вони відчувають великий тиск напередодні зустрічі за путівку в плей-оф, інформує ua.uefa.com.

Напередодні матчу 3-го туру групового етапу «Євро-2012» між збірними Англії та України тренери суперників Рой Ходжсон і Олег Блохін підвищених зобов’язань на себе не брали, але розповіли про тиск на своїх гравців і поговорили про роль лідера в сучасному футболі. При цьому для виходу в чвертьфінал господарів турніру влаштує тільки перемога.

Рой Ходжсон, головний тренер збірної Англії:

«У нашій команді немає травмованих, усі гравці готові до матчу. У тому числі й Руні, який готувався за тією ж програмою, як і решта футболістів. Він анітрохи не розгубив своїх кондицій. Такий же різкий і вибуховий, яким його звикли бачити в «МЮ». Команда вже знає, що завтра Уейн розпочне з перших хвилин. Він ще більше посилить нашу гру.

Разом із тим я не вважаю, що без нього ми були б не готові вигравати. Це не так. Команда непогано виглядала у попередніх матчах «Євро-2012», у мене не було великих претензій до хлопців. Вони – професіонали, що звикли грати на найвищому рівні кожного тижня. Певним чином це створює мені проблеми – складно вирішити, кого саме ставити на гру. Наприклад, Уелбека чи Керролла? З іншого боку, гравців вибір стимулює постійно конкурувати за місце в складі.

Ми хочемо виграти у збірної України, незважаючи на те, що стадіон буде палко підтримувати її. Нас цим не здивувати. Наші амбіції були відомі давно – демонструвати класний футбол, а для початку вийти з групи. Ми близькі до своєї мети, але цей шанс ще не гарантує успіху. Безумовно, добре, що після двох матчів групової стадії в нас більше повірили вдома, але за 90 хвилин може статися, що завгодно.

Так, ми рішуче налаштовані скористатися своїм шансом, не ставлячи перед собою неодмінною завдання – виграти групу. Ми маємо більш досвідчених, технічних гравців і будемо прагнути до перемоги. На щастя, поле «Донбас-Арені» в дуже хорошому стані. Ми здивовані тим, що за такий короткий період газон придбав первозданний вигляд.

Шевченко? Це гравець світового рівня. Його досягнення не потрібно коментувати. Упевнений, що Блохін буде до кінця розраховувати на нього. Це той футболіст, який дійсно може вирішити долю матчу. Ми його поважаємо не лише як гравця, але й як людину. Тим не менше наша головна справа – концентруватися на своїй грі».

Олег Блохін, головний тренер збірної України:

«Завтра нас влаштує тільки перемога, але це не означає, що ми побіжимо стрімголов вперед. Не потрібно фантастику видавати за реальність, ми ще далеко не чемпіони Європи. Перш за все будемо прагнути показати якісну гру, а яким виявиться рахунок – питання друге.

Так, у англійців тепер є Руні, але він не може обіграти збірну України самотужки. Я б сказав про інше – у Ходжсона дуже добре підібраний колектив. Багато хто говорить, що його команда виглядає втомленою. Я цього чомусь не помітив. Дехто з гравців може і потребує більше часу на відновлення, проте це не заважає збірній Англії дотримуватися свого стилю.

У нас немає такої кількості зірок, як у Англії, Франції, Іспанії чи Італії. Тому роль Шевченка дуже велика. Особливо в атаці. Нападника такого класу в Україні більше немає. Думаю, якщо він не зможе грати, це стане великою втратою. У нас із докторами ще є доба, а поки шанси Шевченка зіграти – 50 на 50. Якби у мене головний біль щодо вибору гравців був таким, як у Ходжсона, він був би приємним.

Добре, що хоч проблем психологічного плану у суперника буде більше. Збірна Англії вийде на поле фаворитом, результат тяжіє саме над нею. Ось побачите, нервувати вони будуть ніяк не менше наших гравців. Нам же втрачати нема чого, а Англії є – вона в цій ситуації не має права на помилку.

Не заперечую, наша команда теж перебуває під тиском. Ми намагаємося його якось нівелювати, прийняти на себе. А ще в останньому турі дуже розраховуємо на вболівальників. Народ повинен підтримати свою команду. Завтра потрібна наймогутніша підтримка, яка тільки можлива. Можу вас запевнити: навіть якщо ми програємо, хлопці відповідатимуть на неприємні запитання.

Я, наприклад, із великою повагою поставився до збірної Польщі за те, що після останнього для неї матчу на ЄВРО вона не сховалася, а в повному складі подякувала публіці за підтримку. Видно, що це команда, яка і в радості, і в горі – єдине ціле з уболівальниками. А от рішення гравців збірної Росії, які після матчу з Грецією пройшли повз камери і мікрофони, я поважати не можу».

Джерело: ZIK
Розділи: Спорт в Україні