chrome firefox opera safari iexplorer

УЄФА не покарає арбітра матчу Україна — Англія

21 червня 2012 о 09:13

Союз європейських футбольних федерацій не каратиме ніякими санкціями угорського арбітра Віктора Кашшаї за те, що він не зарахував забитий збірною України гол у ворота збірної Англії під час матчу Євро-2012 в Донецьку 19 червня.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на представника UEFA Томаса Джордано.

«Не буде жодних наслідків, крім оцінки судді та його асистентів, яка, очевидно, буде не такою, якби вони не допустили цієї помилки», — сказав він.

Співрозмовник агентства зазначив, що UEFA за результатами кожного з матчів виставляє бали суддям за десятибальною шкалою, на підставі яких за кількома матчами визначається їх рейтинг, який може змінюватися залежно від того, наскільки добре вони виконують свою роботу.

«Одна помилка в одному матчі не є мотивом для зниження рейтингу, тільки у випадку кількох випадків поганої роботи під час кількох матчів», — зазначив він.

Також Джордано звернув увагу, що футболісти також під час матчів часто допускають різні помилки, зазначивши, що ніхто за це їх не карає санкціями.

Представник UEFA сказав, що європейська федерація не буде перераховувати очки збірної України, яка за результатами вчорашнього матчу з Англією вибула з боротьби за вихід з групової фази Євро-2012.

«Взагалі, що стосується результату гри, то нічого не змінюється. Рішення арбітра є остаточним», — сказав він.

Джордано назвав незарахування гола «фактичною помилкою, яка не стосувалася порушень правил гри», зазначивши, що «подібні рішення не можна змінити».

Раніше повідомлялося, що головний арбітр матчу Англія-Україна, угорець Віктор Кашшаї не буде працювати на матчах плей-офф чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Зазначимо, що глава суддівського корпусу UEFA П'єрлуїджі Колліна проаналізував епізод із незарахованим голом Марко Девича в матчі Євро-2012 з Англією, визнавши, що бригада арбітрів допустила помилку.

Нагадаємо, у вівторок, 19 червня, в третьому, заключному раунді Євро-2012 Україна на Донбас Арені поступилася Англії з рахунком 0:1.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути