chrome firefox opera safari iexplorer

Соціологи: Євро-2012 не зробило Україну більш привабливою для іноземних туристів

19 червня 2012 о 11:20
Через проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу країна не стала більш привабливішою для іноземних туристів.

Про це свідчать дані опитування, проведеного консалтинговою фірмою Trendscope на замовлення компанії Travel Industry Club, яка представляє інтереси німецького турбізнесу, пише Deutsche Welle.

«Увага футбольних уболівальників всього світу прикута до України через матчі ЧЄ-2012, які проходять на її території, проте футбольне свято не зробило цю країну більш привабливою для туристів», — відзначає видання.

Так, згідно з даними цього опитування, 68% менеджерів у сфері туризму вважають, що Євро-2012 не зробить Україну більш привабливою країною для туристів.

Ще 62% сумніваються у тому, що репортажі напередодні і під час чемпіонату Європи з футболу матимуть позитивні наслідки для турбізнесу цієї країни.

При цьому майже дві третини респондентів (69%) вважають, що ЗМІ об'єктивно і зважено висвітлюють ситуацію в Україні, яка піддається різкій критиці за судове переслідування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Щодо Польщі, на території якої також проходить частина матчів ЧЄ-2012, то лише 21% опитаних вважає, що ця країна постраждає від негативного іміджу України.

Опитування, проте, засвідчило, що обидві ці держави страждають від принципової проблеми: будучи країнами Східної Європи, вони мають переважно негативний імідж, і тому недооцінюються туристами. Такої думки дотримується 81% учасників опитування.

Як відомо , прем'єр-міністр Микола Азаров, 17 червня звинуватив західні ЗМІ у тому, що вони дають недостовірну інформацію про країну.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути