chrome firefox opera safari iexplorer

Україна відлякує туристів Євро-2012

23 грудня 2011 о 08:55

До початку Євро-2012 залишається ще півроку, а майже всі місця для проживання заброньовані туроператором, який виграв тендер на розміщення туристів. Із них ледь не половина вже продана. 

Так у невеликому хостелі, який раніше був величезною 5-кімнатною квартирою, ліжко коштує 90 гривень, але на футбольне свято цифра перевалить за 600 гривень. Частково — це сума з неба, а частково — такий собі аванс за потрощені фанами меблі.

«Ми навіть обдумуємо зараз той варіант, щоб запрошувати когось із правоохоронних органів для чергування тут протягом місяця», — повідомила керівник хостелу Дарина Рудчук.

Із міліціонером чи без, але за півроку до чемпіонату хостел заброньований на 80%.

З готелями, санаторіями та гуртожитками ситуація також склалася не краща. Здебільшого вони вже зараз цілком заброньовані одним із головних євротуроператорів.

Сьогоднішні умови — 100% передплати і жодного повернення коштів у разі відміни бронювання — президент Всеукраїнської туристичної молодіжної організації Олександр Файнін назвав ледь не шахрайством. Мовляв, у туристичному світі — так не заведено.

Тим часом директор туроператора проблему вбачає в іншому — у вовчих апетитах українських отельєрів.

«На ці граблі наступає кожна країна світу, в тому числі й остання, це ЮАР, де були задрані ціни неймовірно, куди не поїхали вболівальники і готелі пустували», — повідомив голова Всеукраїнської організації туроператорів Ігор Голубаха.

Так, за напівлюкс, який зараз коштує 500 гривень, під час євро попросять щонайменше вдвічі більше. Втім порівняно з тими, хто множить свої ціни на 10, цей номер віддають ледь не задурно.

Тим часом для створення євроготельчику із гуртожитку знадобиться близько 37 мільйонів гривень та півроку роботи. Однак після ремонту у кожній кімнаті навіть дзвінок може з'явитися.

Зараз на почесне звання єврогуртожитку претендують 130 будівель «радянського типу» та навряд чи всі вони матимуть відповідні умови для проживання. Настінний арт, пліснява та зламаний ліфт — це поки що все, чим вони можуть похизуватися.

Наразі середня вартість кімнат у гуртожитках складає приблизно 40 євро. Втім, до чемпіонату залишається ще півроку, то ж є надія, що поняття «українська екзотика» обмежиться салом і борщем, а не облупленими стінами за дурні гроші.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути