chrome firefox opera safari iexplorer

Табачник обділив Могилянку через відсутність бакалаврату з журналістики

19 червня 2012 о 13:27

Держзамовлення на економічні спеціальності зменшили не лише в Києво-Могилянській академії, а бюджетних місць на магістратуру з журналістики академії не дали через відсутність бакалаврату з цієї спеціальності.

Про це заявляє Міністерство освіти, науки, молоді й спорту у своєму прес-релізі у вівторок.

Скорочення державного замовлення на економічні спеціальності у міністерстві пояснюють щорічним скороченням потреб ринку праці у фахівцях з вищою економічною освітою.

«Загальний обсяг державного замовлення за цим напрямом скорочено у 2012 році порівнянні з 2010 роком. У зв’язку з цим, МОНмолодьспорту змушене пропорційно зменшувати обсяг доведеного державного замовлення для вищих навчальних закладів, що мають ліцензії з економічних напрямів підготовки», — роз’яснює міністерство.

«Якщо враховувати значне зменшення кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів у 2011 році, а за базовий показник брати 2010 рік, то у 2012 році зменшення обсягу державного замовлення за напрямом „Економічна теорія“ відбулося не тільки у Національному університеті „Києво-Могилянська академія“, а й в інших провідних вищих навчальних закладах», — додає відомство.

Водночас, МОНмолодьспорту пояснює, що Національний університет «Києво-Моглиянська академія» не може отримати державне замовлення на магістерську програму «Журналістика» через те, що в цьому вузі немає підготовки бакалаврів, які здобувають освіту журналіста.

«Місця державного замовлення Національному університету „Києво-Могилянська академія“ на підготовку магістрів за спеціальністю „Журналістика“ у 2012 році не виділялися у зв’язку із відсутністю в університеті підготовки бакалаврів, які здобувають базову вищу освіту за цим напрямом та можуть претендувати на навчання за державним замовленням за ОКР магістра», — заявляють у Міносвіти.

Як відомо, до 2011 року у НаУКМА готували магістрів журналістики за держзамовленням попри відсутність відповідного бакалаврату: бакалаври журналістики з інших вузів, а також бакалаври інших спеціальностей могли опанувати там журналістику.

Однак минулого року відомство Дмитра Табачника не виділило «Могилянці» жодного бюджетного місця за фахом «Журналістика». Цього року коштів не надійшло також.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути