chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві достроково демонтують скандальну виставку «Апокаліпсис і Відродження»

15 червня 2012 о 13:29
14 червня в Києві розпочався достроковий демонтаж арт-проекту «Апокаліпсис і Відродження в Шоколадному домі».

Закриття арт-проекту відбулося у зв'язку зі знищенням окремих творів і виставки в цілому адміністрацією «Шоколадного домі», філії Київського національного музею російського мистецтва, який відцензурував виставку.

Спочатку планувалося, що проект буде працювати два з половиною місяці — з 15 травня по 27 липня. У підсумку виставка була відкрита для відвідувань всього 15 днів.

Демонтаж виставки почався

Як зазначається у прес-релізі організатора виставки, Mironova Gallery, виставка не працювала у зв'язку з різними діями адміністрації. Певний період «Шоколадний дім» був закритий через санітарні дні.

В інших випадках заявлялося, що організаторів та відвідувачів не пустять на територію проекту, поки не будуть вилучені певні твори мистецтва. Навіть у дні роботи виставки були випадки, коли на очах у відвідувачів співробітниками «Шоколадного будинку» відключалися окремі інсталяції без пояснення причин.

Свої дії Тетяна Скирда, директор «Шоколадного дому», пояснює тим, що на виставці нібито присутня порнографія і посилається на постанову Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК).

Ніяких офіційних документів від НЕК організатори проекту не отримали.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути